Γενικά Στοιχεία

Η Εταιρεία Άουτογκριλλ Ελλάς Μονοπρόσωπη ΕΠΕ είναι 100% θυγατρική της Ιταλικής Autogrill SpA. Η μητρική δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και λιανικής πώλησης εμπορευμάτων σε ταξιδιώτες. Ιδρύθηκε το 1977 στην Ιταλία και ιδιωτικοποιήθηκε το 1995.
Το 1997 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Μιλάνου, ενώ το 1999 εξαγόρασε στις Η.Π.Α την εταιρεία HMSHost. Το 2012 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 6,07 δις Ευρώ, απασχολεί 63.000 υπαλλήλους σε 5.300 σημεία πώλησης σε 38 χώρες του κόσμου. Στρατηγική του Ομίλου είναι η αύξηση των χρηματικών διαθεσίμων μέσω της αύξησης των πωλήσεων ανά επιβάτη κι αυτοκίνητο, η επέκταση στα ήδη λειτουργούντα κανάλια διάθεσης, η δημιουργία νέων σημάτων που θα έχουν απήχηση στο καταναλωτικό κοινό, η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η είσοδος σε αγορές που εμφανίζουν υψηλή δημογραφική ανάπτυξη καθώς και ανάπτυξη στην κυκλοφορία (αεροπορική, οδική, σιδηροδρομική).

Η Άουτογκριλλ Ελλάς Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1996 και έχει έδρα στη διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 2 & Λ. Μαραθώνος 46 στο δήμο Παλλήνης.
Το 2002 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία του ομίλου Χοστ Ιντερνάσιοναλ ΕΠΕ και απέκτησε την εκμετάλλευση καφέ μπαρ εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εντός του σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Το 2006, υπέγραψε σύμβαση για την εκμετάλλευση 2 Σ.Ε.Α (Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών στο ύψος της Ακράτας.
Το 2011 ξεκίνησε την εκμετάλευση ενός Σ.Ε.Α στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Κορίνθου και το 2012 υπέγραψε σύμβαση για την εκμετάλλευση 2 Σ.Ε.Α επί της Εθνικής οδού Αθηνών – Θες/νικης στο ύψος της Λεπτοκαρυάς. 
To 2018 ξεκίνησε την εκμετάλλευση 2 καταστημάτων Puro Gusto και La Pasteria στο εκπτωτικό χωριό McArtur Glen (Designer Outlet Athens).